Home » Sense categoria » A La Noguera no teniem guaita: 300 hectarees cremades

A La Noguera no teniem guaita: 300 hectarees cremades

Font i títol original: El Periódico de Catalunya

Primer foc de la temporada estival

Un incendi agrícola crema 300 hectàrees a la Noguera

Les flames, que ja estan controlades, van començar al costat de la carretera C-12

DOLORS ORTÍN
LLEIDA

Més de 30 dotacions terrestres i aèries dels bombers de la Generalitat van participar ahir en les tasques d’extinció de l’incendi que va cremar 300 hectàrees de vegetació agrícola entre Menàrguens i Balaguer (Noguera). Aquest va ser el primer foc de certa entitat de la temporada estival a Catalunya. 

Les flames van començar a prop d’una empresa del grup constructor Sorigué, a la carretera C-12, tot i que la via no es va veure afectada ni hi va haver persones en perill. El foc es va dirigir cap al riu Farfanya, que va servir de barrera natural. Segons els bombers, que van rebre l’avís a les 14.00 hores tocades, es van cremar camps de cereals –alguns sense segar–, vegetació i bosc de ribera. L’incendi es va donar per controlat cap a dos quarts de vuit del vespre. Unes quantes dotacions treballaven ahir a la nit per evitar que es propagués.

Alguns bombers van haver de compaginar la feina a la Noguera amb un altre incendi agrícola i forestal a Soses (Segrià), controlat en dues hores i que va cremar unes 20 hectàrees. El foc va començar a prop de l’autopista AP-2, en una zona pròxima a unes granges buides de les quals van resultar afectades les estructures. Les flames es van estendre cap a uns camps pròxims i pels pins i matolls de la serra de Montull. També al Segrià, a Gimenells i el Pla de la Font, van cremar 500 metres quadrats de massa forestal, a prop del canal de Vallmanya.

Posted in Sense categoria

Comments are closed.