Home » Sense categoria » Per la muntanya sense assegurar

Per la muntanya sense assegurar

Com molts i moltes Guaites han pogut comprovar si ho han discutit, els caps de parcs de bombers dónen indicacions verbals (mai escrites) per a què es comenci la jornada laboral al pic de la muntanya. Alguns guaites no hi veuen massa problema si es dóna el cas de què poden recollir el material (com l’emissora carregada) al mateix Punt de Guaita i arriben per carretera fins el mateix lloc de treball, però n’hi ha un bon grapat que si ho assumeixen s’exposen a una total inseguretat laboral i jurídica.

Els casos que més criden l’atenció son els i les Guaites de qui pretenen que vagin pel matí a buscar el material de treball en un parc de bombers o un local aliè a la corporació, que aleshores caminin llargament per la muntanya fins arribar al Punt de Guaita, i aleshores donin el senyal d’inici de servei.

Només quan es dóna l’inici de servei consta que s’ha començat a treballar, doncs és aquest el moment a partir del qual hom està assegurat laboralment. Si tens un accident (bé sigui amb el cotxe, o bé per una caiguda per la muntanya) abans de donar l’inici de servei, la corporació no té perquè fer-se càrrec de res; no ho reconeixeria com accident de treball.

Posted in Sense categoria

Comments are closed.