Home » Sense categoria » La Generalitat ara diu que retalla per raons operatives

La Generalitat ara diu que retalla per raons operatives

Títol original al Diari de Girona del 19-06-2009:

Interior al·lega que si hi ha menys bombers és per qüestions d´organització

GIRONA |M. ROVIRA

A menys d’una setmana vista per a la revetlla de Sant Joan el Departament d’Interior ha engegat la maquinària per recordar els perills de petards i fogueres. Fer memòria als adults i insistir en què no n’hi ha prou acompanyant els menors a comprar petards, sinó que també s’ha de vigilar quin ús en fan, és un dels missatges que esbomba el departament en el marc de la campanya “Revetlles amb precaució”. Dues terceres parts dels ferits que l’any passat van ingressar als hospitals o centres d’atenció primària de Girona per cremades, amputacions als dits o feriddes als ulls eren menors d’edat. Van ser 51 persones en total les que van necessitar d’assistència mèdica, 20 de les quals van quedar ingressades. D’aquesta vintena de pacients que van necessitar d’ingrés hospitalari, 14 eren menors.

El delegat de la Generalitat a Girona, Jordi Martinoy, posava de manifest que “51 persones ateses a Girona com a conseqüència de la revetlla de Sant Joan continuen essent moltes persones, per tant indica que hi ha feina per fer en matèria de prevenció”.Consells bàsics com ara no encendre foc a menys de 150 metres del bosc, demanar permís a l’Ajuntament per fer una foguera i recollir la roba estesa són algunes de les pautes a seguir per evitar riscos innecessaris.

Pel que fa a la notícia apareguda ahir en aquest diari i referida a la contractació de personal de reforç en el cos de bombers per a la propera campanya d’estiu, el delegat d’Interior a Girona, Marc Vidal, matisava que hi haurà “una quarantena d’auxiliars forestals menys que l’any passat” (la meitat del que deia aquest diari). En declaracions a Ràdio Girona, Marc Vidal nega que hi hagi cap retallada per la crisi i diu que és que s’han redistribuït les funcions entre els parcs de bombers.

Menys bombers

Sigui com sigui, els números no deixen lloc a dubtes i revelen que la disminució de personal per combatre incendis és clara. L’estiu del 2008 198 auxiliars forestals (166 amb contracte per 3 mesos i 32 amb contracte per mig any) van reforçar la plantilla de bombers. Enguany tan sols 152 auxiliars s’incorporaran a la plantilla durant l’estiu i tots ho faran tan sols per tres mesos.

De la mateixa manera, un total de 36 guaites van ser contractats l’any passat i aquest any la xifra s’ha quedat en 24. Només en la casella destinada a “Altre personal de reforç” hi apareixia l’any passat un 10, mentre que aquest estiu la xifra creix en dos elements. No obstant això, si es tenen en compte els bombers que s’han retirat (33), el dèficit és de 89 efectius.

Posted in Sense categoria

Comments are closed.