Home » Sense categoria » Tradicional falta de pagament a bombers

Tradicional falta de pagament a bombers

Descarregueu tot el comunicat imprimible

Des que el col·lectiu de Guaites Forestals forma part del cos de bombers del Departament d’Interior (Generalitat de Catalunya), que s’ha fet avançar a treballadors i treballadores tots els recursos econòmics per aguantar fins a un mes i mig sense cobrar cap diner. A més a més de no pagar nòmines fins l’1 d’agost, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) intenta seguir sense fer-se càrrec dels desplaçaments dins l’horari de treball.

Com va passar l’agost del 2008, la campanya forestal de bombers d’enguany ha començat amb un guaita que, atenent-se a les condicions de tots els contractes, no disposa de vehicle al servei de la corporació, però es presenta cada jornada al treball.

La primera reacció de la patronal contra la resistència del guaita va ser intentar que es desplacés des del parc de bombers de Girona fins la muntanya de Sant Grau 15Km a peu però, després de la immediata resposta sindical del 28 de juny la cúpula de la Regió d’Emergències de Girona prova una altra estratègia: sancionar per absentisme laboral.

La darrera novetat per treballadors com aquest, que va començar el 15 de juny, és que no li paguen la nòmina d’aquell mes, i la morosa corporació segueix pretenent que a més a més els guaites es costegin un automòbil al servei de bombers.

Els i les guaites forestals són professionals situades en punts estratègics del territori, preparades per a detectar des del primer instant qualsevol columna de fum, i localitzar-la amb precisió per tal de què puguin reaccionar amb eficàcia tots els serveis d’emergència. Aquesta és la manera com es prevé el creixement de qualsevol foc forestal.

Oblidades de l’operatiu de la DGPEIS, aquest any 2009 hi ha menys Guaites Forestals de bombers que mai, i més focs forestals detectats amb gran retard davant punts de guaita sense cobrir de personal.

Comunicat de premsa des de Girona, a 6 de juliol del 2009.

Posted in Sense categoria

Comments are closed.