Home » Sense categoria » Formació pública per Emergències

Formació pública per Emergències

Descarregueu tot el comunicat imprimible

Les seccions sindicals de CNT-AIT subscriuen el comunicat emès des de l’Assemblea Permanent de Bombers:

Després de la darrera la creació de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, l’escola de bombers és absorbida per aquest, obrint-se un període d’incertesa i d’espera de resultats.

Tres anys després podem afirmar que l’Institut de Seguretat no dóna respostes a les necessitats formatives del cos de Bombers de Catalunya i molt menys estarà en situació de donar respostes a les necessitats que es derivin de l ‘accident d’Horta de Sant Joan.

Una escola incapaç de donar una mínima formació universal i de qualitat a un col·lectiu on més d’un terç no té accés a cap formació, amb menys personal que abans de la creació de d’institut, que no té un camp de pràctiques i on el concepte de seguretat és merament un concepte policial. una escola que està enriquint empreses privades per formar als seus bombers en instal·lacions que li costen a l’administració una fortuna i que no reuneixen les condicions idònies.

En definitiva una escola arraconada i sumida en l’oblit on la interlocució amb la part social ha estat nul·la.

Es per tot això que creiem que aquest institut no pot donar resposta alhora a les necessitats de dos col·lectius tant diferents com són policies i bombers.

I per això demanem una Escola de Bombers pública, autònoma i amb personalitat jurídica pròpia, capaç de donar una formació universal de qualitat a tota la família de les emergències a Catalunya.

PER LA SEGURETAT DE TOTS I LA NOSTRA DIGNITAT

Comunicat de premsa des de Tarragona, a 5 de juliol del 2010

Posted in Sense categoria

Comments are closed.