Home » Sense categoria » Càmeres novament qüestionades per la detecció d’incendis

Càmeres novament qüestionades per la detecció d’incendis

Descarregueu tot el comunicat imprimible

El foc més greu en el què portem d’any, amb 410 hectàrees cremades, es va iniciar dimarts 19 de juliol sobre les 14h a La Riba, municipi de l’Alt Camp, i va créixer cap a les muntanyes de Prades fàcilment gràcies al vent, la baixa humitat, i el factor clau per la reacció de Bombers: la tardança en la detecció de la columna de fum.

Els punts de guaita de Miramar i La Baltasana, a 6 i 13 Km de l’inici del foc respectivament, funcionen amb una videocàmera que obliga a distingir una columna de fum a través de pantalla en comptes de tenir vista directa i prismàtics. Tot i aquesta disposició, fou el guaita in situ del punt de Cantallops-Conesa a 22Km el primer de confirmar i localitzar tècnicament la columna de fum en entrar les trucades de la població alarmada. Fem recordatori que a la línia 112 també hi ha un conflicte laboral similar.

A CNT-AIT pensem que si els mitjans que posa la Generalitat de Catalunya són inadequats, no es pot culpar una persona que treballa darrere múltiples pantalles.

Mapa de la deteccio per La Riba

Tècniques per oprimir els treballadors i treballadores

La patronal de bombers afirma utilitzar noves tecnologies per prevenir focs forestals, mentre que dependre de la tecnologia de les webcams ja s’ha descartat en altres països europeus per aquest sector, i es demostra un any i altre que la DGPEIS (Bombers del Departament d’Interior) lluny de voler detectar millor les columnes de fum en zones forestals, en realitat està combatent un sector de treballadors i treballadores en lluita.

La primera retallada significativa de punts de guaita la va fer la Patronal el 2009 en resposta a la contundent lluita per tenir vacances, arranjar instal·lacions, cobrar els desplaçaments de muntanya i altres reivindicacions. El 2009 van ser tancats 12 punts de guaita i posada en marxa només 1 càmera a mig estiu. Això demostra fàcilment que a Bombers primer es fa fora gent i després es publiciten les nefastes càmeres, perquè nefast és promoure la crisi dels treballadors d’escalafó més baix que no arribem ni a funcionaris.

Per últim, recordar als caps de bombers que la retallada de treballadors la paguen els boscos, que sempre queden fora del pressupost per comprar una càmera amb antena. Encara estem esperant la convocatòria per cobrir vacants d’estiu del 2011, igual com la del 2010, i la imprevisible meteorologia d’ambdós anys tampoc no serviria d’excusa.

Comunicat de premsa des de Barcelona, a 10 d’agost del 2011

Posted in Sense categoria

Comments are closed.