Home » Sense categoria » A bombers de la Generalitat falta molta gent

A bombers de la Generalitat falta molta gent

Descarregueu tot el comunicat imprimible

La secció sindical de Guaites Forestals (CNT-AIT) denuncia públicament, una vegada més, dos dels greuges laborals més extensos dins la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS; D.Interior): els centenars de treballadors i treballadores del cos de bombers acomiadats en començar la campanya forestal d’estiu del 2009, i que fins i tot en acabar l’activitat de treball es repeteix el retràs en el pagament de salaris a prop d’un miler de persones, entre auxiliars de bomber forestal i guaites forestals.

L’espectacular retallada de personal ja va ser denunciada per CNT-AIT en començar la feina d’estiu, així com l’alarmant falta de cobertura de punts de guaita fins a final de juliol. Pel què fa als pagaments de salari, el juny treballat no es pagava fins la següent mensualitat, i ara els 15 dies treballats de setembre no es paguen fins a final de mes, i les persones afectades (quasi totes) han de buscar una nova feina sense haver cobrat l’anterior.

Mentrestant des del Departament de Medi Ambient (15-09-2009) s’atribueixen els nombrosos incendis forestals de l’estiu 2009, que han cremat unes 3.000 hectàrees de bosc i 6.000 hectàrees de camp, al temps meteorològic. La secció sindical de CNT-AIT en canvi atribueix els problemes a una clara precarietat laboral, en un context de falta de planificació política a curt, mig i llarg termini.

L’Onze de Setembre la secció de CNT-AIT va produir un vídeo televisiu per a contrapesar la manipulació informativa del Departament d’Interior sobre les càmeres de detecció de focs forestals, sistema regalat des d’Alemanya, país on no ha prosperat. L’anunci esta adreçat a les televisions locals i a la seva difusió per internet.

Sobre la prevenció feta abans de l’estiu, com a valoració addicional des de CNT-AIT es veu molt immadura la neteja de boscos feta a la primavera 2009, a la qual s’han posat en major risc tots els boscos on ha quedat la vegetació estassada a terra mateix, de manera que s’asseca i esdevé més inflamable encara a l’estiu.

Branques tallades 4 mesos abans a Les Salines

Comunicat de premsa des de Cerdanyola del Vallès, a 21 de setembre del 2009

Articles relacionats amb la prevenció:

Articles relacionats amb la morositat a Bombers de la Generalitat:

Posted in Sense categoria

Comments are closed.