Home » Sense categoria » La diputacio de Barcelona contracta mes guaites que els bombers de la Generalitat

La diputacio de Barcelona contracta mes guaites que els bombers de la Generalitat

Font i títol original: Diputació de Barcelona

El Pla donarà feina a més de 400 persones durant l’estiu

La Diputació de Barcelona és la institució catalana i espanyola que destina més recursos a la prevenció d’incendis

 

La Diputació de Barcelona és la institució de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol que destina més recursos a la prevenció d’incendis. Així ho ha va afirmar el 8 de juny el diputat d’Espais Naturals, Josep Mayoral, durant la presentació del Pla d’Informació i Vigilància complementària (PVI) contra incendis forestals per aquest estiu, que va presidir el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué. 

Durant l’acte, que va tenir lloc a la finca Les Comes de Súria, Antoni Fogué va destacar que ‘dins aquest context econòmic de crisi, la Corporació afronta aquesta campanya amb més intensitat’. Cal destacar que el pressupost del Pla de prevenció d’incendis de la Diputació de Barcelona és de 2.073.593 euros, als quals cal afegir 1.712.000 euros de la prevenció que es fa a la Xarxa de Parcs Naturals de la província de Barcelona.

El president Fogué també va fer una crida a la ciutadania perquè ‘amb el seu civisme i la seva coresponsabilitat els resultats d’aquest estiu siguin positius’.
Durant l’acte, també es van presentar els més de 100 vehicles que aquest estiu cobrirà les 9 zones de vigilància en què s’ha dividit la província. Cada una de les zones de vigilància disposa d’un centre de comunicacions que centralitza els avisos d’incendi i les incidències detectades per les unitats de vigilància.
En total, la campanya consta de 109 rutes de vigilància, cada una d’elles dotada d’una unitat mòbil de vigilància que recorreran més de 400.000 hectàrees de boscos de la província de Barcelona, amb un dispositiu que comptarà amb la participació també de 243 municipis i 114 ADF.

A més, cal destacar que des del passat 6 d’abril, coincidint amb Setmana Santa, ja es va posar en marxa el dispositiu de prevenció d’incendis de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, que consisteix en la contractació en cadascun d’aquests espais d’un contingent de guaites i vigilants (173 persones), que recorren la zona assignada, vetllant pel compliment de les disposicions legals relatives a la prevenció i extinció d’incendis forestals. Aquest dispositiu té un abast de 89.664 hectàrees corresponents a la superfície agro-forestal de 80 municipis de 13 comarques de Barcelona.

Per tant, tal i com va destacar el diputat d’Espais Naturals, Josep Mayoral, la Diputació de Barcelona contractarà per aquesta campanya un total de 422 persones per fer les tasques d’informació i vigilància als boscos i parcs naturals de la província.

Posted in Sense categoria

Comments are closed.