Home » Sense categoria » La GEACAM nega la dignitat als treballadors a Guadalajara

La GEACAM nega la dignitat als treballadors a Guadalajara

El sector de prevenció i extinció d’incendis forestals de Castilla La Mancha travessa una greu crisi: la Junta de Comunidades va crear una empresa pública que se suposava anava a millorar les condicions de treball, però ha resultat ser aixopluc de les pitjors pràctiques, l’únic fi és esprémer al treballador i la reducció de costos. Aquesta empresa es diu GEACAM (Empresa Pública de Gestión Ambiental de CLM).

Creen un pla d’incendis forestals en el qual es reflecteix una segona activitat per a aquells treballadors que no superin les proves físiques, el gran problema d’això és que no només no es compleix, sinó que a més, és un pla fantasma ja que ningú no sap què passa amb el pla ni s’està duent a terme.

La difusió del servilisme, la submissió, i la repressió: amenacen als capatassos per que si algú comet un simple relliscada l’empaperin per poder-lo despedir, o del contrari l’acomiadaran a ell, amenaça que compleixen de manera desproporcionada i despietada amb alguns treballadors, pel simple fet de que els cauen malament a alguns d’ells.

Redueixen de forma encoberta la plantilla convocant les places segons la seva conveniència i la resta les cobreixen amb interins, d’aquesta manera quan desapareguin les places que aquests ocupen, com segons l’antic conveni no tenen els mateixos drets que els fixos discontinus es poden desfer d’ells al·ludint que la Junta ha decidit prescindir d’aquestes places, obligant a signar la renúncia voluntària, perdent així l’antiguitat adquirida i tots els seus drets.

Utilitzen la “crisi” i l’acomiadament per infondre la por a quedar sense feina, com a arma dissuasòria, i poder així campar agust violant la dignitat dels treballadors per a que ningú obri la boca.

Utilitzen l’engany i la desinformació, perquè ningú no sàpiga el que està passant, per manegar els treballadors com si fossin titelles i que no s’adonin que de forma encoberta estan preparant la reducció de plantilla o l’ajustament del servei, com diuen ells.

Pel que fa a la situació dels llocs de treball, les bases de guaita no disposen de servei de llum ni d’aigua, en el cas dels vigilants de torre el cas és més patètic ja que han d’emprar el seu propi vehicle per arribar a seu lloc de treball, a les quals l’accés està pràcticament intransitable i les torres quan plou tenen goteres, i no obstant això després d’haver queixat continuen en les mateixes condicions. Però el cas més sagnant és el de les mòbils que ni tan sols tenen on arrecerar quan plou, a banda dels mateixos problemes de les torres, la qual cosa suposa la violació del dret a un treball digne i en condicions dignes, i d’insalubritat en els llocs de treball.

Els torns són de deu hores continuades, a excepció de les torres que funcionen 24 hores, i en el cas dels guaites més els dies que els toca treballar han d’estar atents per si han de sortir. El temps restant fins a cobrir les 24 hores, la qual cosa suposa estar de guàrdia i els paguen uns miserables euros camuflats com disponibilitat, oblidant que cada vegada que surten a un incendi arrisquen la seva pròpia vida, la qual cosa és un claríssim cas d’explotació i abús, doncs a sobre de tot això ni tan sols tenim una categoria professional reconeguda.

No és agradable recordar que ara fa quatre anys onze companys d’aquesta província malbarataren les seves vides en l’extinció de l’incendi que s’iniciava a La Riba de Saelices. Quins mitjans s’han posat per evitar una altra tragèdia d’aquesta índole? Quines mesures es van a prendre? Farà falta que caiguem uns altres tants?

Per tot l’exposat anteriorment la Secció Sindical Forestal de la CNT-AIT de Guadalajara, apel·la a la vostra solidaritat i suport a la lluita que mantenim davant la Conselleria de Medi Ambient de Castella LM el responsable, José Luis Martínez Guijarro, és director de l’empresa GEACAM i responsable directe del servei d’incendis forestals de Castella LM.

Posted in Sense categoria

Comments are closed.