Home » Sense categoria » Arribar a les mans per treure una pancarta

Arribar a les mans per treure una pancarta

Descarregueu tot el comunicat imprimible

Posar en evidència la llibertat sindical al parc de bombers de Girona entra en conflicte directe amb la cadena de comandament i pot generar situacions molt tenses. Aquest dimecres 6 d’agost s’han sentit insults contra el guaita del frac i li han estat a punt de trencar la càmera fotogràfica mentre es pretenia arrencar una pancarta. La situació de pressió contra la reivindicació sindical ha recordat a uns quants a un cas idèntic del 2008 i a anteriors caps de bombers de línia autoritària.

Segona pancarta, centre de la polemica

El segon dia consecutiu del guaita que no cobra els salaris, que s’ha presentat a mode de “cobrador del frac” davant les oficines de la Regió d’Emergències de Girona i parc de bombers, s’ha tornat tens amb cada gest del guaita de CNT-AIT i demés companys del sindicat que han acudit a recolzar-lo. El cap de bombers a la regió de Girona ja havia posat en qüestió que el Guaita Forestal accedís al seu propi parc, el de Girona, i amb la prohibició d’entrada que va estendre a la resta de comandaments, n’hi va haver que van amenaçar amb trucar la policia si el guaita entrava al lavabo. Per sort no es va arribar a tal extrem.

L’endemà dimecres, el mateix cap de bombers va qüestionar:

  • Que el guaita posés una gorra amb monedes per a demanar
  • Que s’elaborés una pancarta dins el recinte
  • Que es pengés una bandera de CNT-AIT al costat dels demés màstils per a banderes
  • Que es pengés una pancarta i la bandera al reixat exterior
  • El model sindical de CNT-AIT
  • La representativitat de CNT-AIT en el col·lectiu de guaites

per la qual cosa va demanar la presència del president del Comitè Intercentres de laborals de la Generalitat de Catalunya, de més comandaments de graduació, després d’un responsable de la subcontracta d’helicòpters, i finalment de la policia per retirar la polèmica pancarta sota arguments de seguretat en l’enlairament d’helicòpters.

 

Brides per assegurar
Detalls dels anclatges de la bandera i la pancarta de lona plàstica. Tot això custodiat per 2 sindicalistes.
6 brides com aquesta

 

Durant les discussions el delegat sindical de Guaites Forestals va haver de sentir-se tractat d'”imbècil” i que “tenia el cap buit” fins i tot davant la policia, la qual va amenaçar amb denunciar-lo per desobediència a l’autoritat si no es treia aquesta propaganda.

Aquest dijous 6 d’agost el “guaita del frac” torna al parc de bombers de Girona per a seguir manifestant el conflicte laboral exercint la suposada llibertat sindical, mentre des de CNT-AIT s’obren noves actuacions jurídiques per a defensar el company i el col·lectiu.

Comunicat de premsa des de Girona, a 6 d’agost del 2009

Posted in Sense categoria

Comments are closed.