Home » Sense categoria » Joan Saura falta a la veritat en contra dels i les treballadores

Joan Saura falta a la veritat en contra dels i les treballadores

Descarregueu tot el comunicat imprimible

Les declaracions públiques fetes el 28 de juliol d’enguany pel conseller del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, en companyia del secretari Joan Boada i la directora que ens afecta a bombers Olga Lanau, inclouen afirmacions que aquesta gent saben que no són certes i s’orienten en perjudici directe contra els treballadors i treballadores del cos de bombers.

Creiem que per a salvaguardar el prestigi personal dels càrrecs directius i polítics d’una corporació no és de rebut que utilitzin els mitjans al seu abast per a ocultar de forma humiliant la realitat dels recursos humans a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS). Des dels alts càrrecs es prenen decisions incorrectes i ho han de reconèixer.

Frases com “mai s’havia fet un esforç tan gran i extraordinari en el reforçament dels bombers i en la prevenció d’incendis” i que el departament ha incrementat el nombre de bombers fixes i ha reduït la temporalitat, fan pensar que hom es burla del personal més precari, ja que si s’acomiada certa quantitat de temporals evidentment guanya la proporció de treballadors fixes. També si es tanquen punts de guaita penosos, queden les torres de guaita més bones. Tot això en comptes de regularitzar la contractació i arreglar punts de guaita.

Si bé subscrivim que la tasca que desenvolupem alguns cossos de la Generalitat és difícil, aquesta dificultat ve molt reforçada per la precarietat laboral d’alguns col·lectius, la temporalitat de la contractació, i la retallada de personal de la campanya forestal del 2009. Potser la bonança de la campanya forestal del 2008 ha fet pensar que la corporació es podia relaxar en la incorporació de personal pel 2009 i habilitació d’infraestructures.

Nosaltres també volem expressar la nostra admiració per l’entrega humana que fan bombers i auxiliars en situacions d’emergència com a Els Ports, la majoria dels quals seran acomiadats després de l’estiu, i molts dels quals sense saber si gaudiran de la confiança de la DGPEIS per a treballar el 2010.

Comunicat de premsa des de Cerdanyola del Vallès, a 4 d’agost del 2009

Posted in Sense categoria

Comments are closed.