Home » Sense categoria » Mentre la Patronal menteix des dels despatxos, la CNT-AIT lluita a peu de carrer

Mentre la Patronal menteix des dels despatxos, la CNT-AIT lluita a peu de carrer

Descarregueu tot el comunicat imprimible

L’organització anarcosindicalista adverteix que la lluita obrera a Bombers pels seus drets i pel bé de la societat és una lluita enfront una administració pública amb una classe política que, sense representar ningú, es defensa dels seus súbdits i treballadors. A la premsa llegim l’únic diàleg que ofereix la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS, Departament d’Interior).

De 8 delegats sindicals existents al col·lectiu de Guaites Forestals, 6 són de CNT-AIT, i la DGPEIS rebutja el seu diàleg; primer a l’abril la direcció vetava noms concrets com interlocutors, i ara a l’agost al·lega falta de legitimitat i representativitat de CNT-AIT.

Els guaites han de fer la feina d’avaluació dels llocs de treball perquè la DGPEIS no informa ni tan sols quan ho demanen. CNT-AIT demostra el què diu amb exemples:

  • Per informar del servei, prèviament s’ha preguntat a cada punt de guaita el seu estat i és quan surt l’evidència: si un terminal de ràdio està apagat és que no hi ha servei, i si del costat confirmen que no hi ha ningú és que el torn no està cobert.
  • Si després de la violència policial contra el delegat sindical de Llaberia aquest agafa la baixa mèdica, i la política de la DGPEIS és no cobrir per substitució, no cal explicar més: aquest punt de Guaita també està a meitat de personal.
  • Més enllà de la falta de política preventiva de la DGPEIS pels boscos, la política preventiva laboral de la mateixa corporació queda retratada amb alguns exemples del 2010:
    • Com que no es revisen els punts de guaita abans de la campanya forestal, és quan els 2 guaites de Llaberia (Ribera d’Ebre) volen exercir les seves funcions que es troben la instal·lació desmantellada, i sense previsió de reparació per aquest estiu. Per la mateixa raó, el punt del Salt de la Minyona (Osona) es tanca des del segon dia de treball.
    • Per prevenir les protestes d’un delegat sindical, Joan Boada el suspèn de sou i feina i es deixa a meitat de personal Puig Quermany (Empordà).
    • Quan els guaites fan la seva setmana de vacances, el seu torn queda al descobert, la qual cosa passa al llarg de l’estiu a cada punt de guaita.

Comunicat de premsa des de Cerdanyola del Vallès, a 15 d’agost del 2010

Posted in Sense categoria

Comments are closed.