Home » Sense categoria » Retallades sobre els boscos: la decisió més cara mai vista

Retallades sobre els boscos: la decisió més cara mai vista

Descarregueu tot el comunicat imprimible

CNT-AIT defensa que la crisi sobre les persones no es resol retallant llocs de treball, i que en el cas dels serveis preventius i d’emergències és el sector més fàcil on veure que, fins i tot la despesa econòmica acaba essent més gran i fora de control.

Els i les guaites forestals són professionals situades en punts estratègics del territori, preparades per a detectar des del primer instant qualsevol columna de fum, i localitzar-la amb precisió per tal de què puguin reaccionar amb eficàcia tots els serveis d’emergència. Aquesta és la manera com es prevé el creixement de qualsevol foc forestal.

La feina ben feta de guaita és molt discreta i silenciosa, doncs se sol concloure un «bon estiu» quan els centenars de columnes de fum que hi ha tots els estius es detecten a temps, per no esdevenir un incendi i per requerir les mínimes dotacions de bombers.

Cada vegada que hi ha protestes sindicals per les retallades en els recursos de la DGPEIS (Bombers de la Generalitat), la patronal de la corporació emet comunicats i informacions defensant la retallada de recursos (incloent la reducció de guaites forestals) amb arguments d’economia i eficàcia, topant frontalment amb la realitat.

CNT-AIT adverteix que l’opinió patronal del Departament d’Interior no representa l’opinió del cos de bombers i la gent que hi treballa, sinó que en realitat és una opinió oposada.

Els últims temps CNT-AIT ha fet especial èmfasi en els focs de Vilopriu (Baix Empordà 2010), La Riba (Alt Camp 2011) i Rabós (Alt Empordà 2011), com a exemples inequívocs de les conseqüències de no tenir personal als punts de guaita, i amb mitjans normals de treball: quantitat d’hectàrees de bosc impossibles de valorar econòmicament, i una enorme despesa mobilitzant gran quantitat d’helicòpters, hidroavions i camions, també afectats per les retencions de l’autopista. Tot això sense aprofundir en el risc per les persones residents, i bombers i auxiliars que exposen la seva vida en la feina.

Es parla d’exemples inequívocs per una constant: que la detecció un quart d’hora abans permet extingir un foc habitualment amb un sol camió del parc de bombers més proper, i això no ho fan possible càmeres de videovigilància, ni esperar que algun vianant truqui amb informació aproximada.

Així mateix, també és inequívoca la política patronal que realment intenten aplicar els comandaments a Bombers: atemorir la plantilla i castigar el treball sindical.

Comunicat de premsa des de La Bisbal d’Empordà, a 23 d’agost del 2011

Posted in Sense categoria

Comments are closed.