Home » Sense categoria » El doble tracte del PSOE al sector dels incendis forestals

El doble tracte del PSOE al sector dels incendis forestals

Aquests dies ha sortit a la palestra mediàtica el secretari del PSOE castellà-lleonès, per opinar sobre la situació del sector de la prevenció i extinció dels incendis forestals. Ha vingut a recordar la mala gestió que es realitza per part de l’administració de la regió, i s’ha atrevit a fer propostes respecte a la professionalització dels operaris, protocols d’actuació, legislació… No podem estar-nos de respondre a aquest indesitjable polític, punt per punt, a les tonteries abocades a la premsa burgesa, que tan bon servei fan als seus amos:

1er. Respecte a la frase ara convertida en afegitó de “els incendis cal apagar-los també a l’hivern”, responem que això ho portem demanant molt de temps, i encara avui no s’ha aconseguit ni de lluny. Recordem que a Castilla la Mancha, lloc on governa el PSOE, la temporalitat també és la tònica general al sector forestal.

2n. Pel que es refereixi a les propostes de professionalització i l’increment d’instruments i recursos, diem que, no contents amb fer cas omís de les peticions dels treballadors, redueixen les plantilles, esquadres de terra i guaites de Torreta, introduint la Unitat Militar d’ Emergències en el seu lloc. Això ha sortit del barret de copa del socialista Zapatero.

3er. Sobre la legislació aplicable i els plans de prevenció i extinció d’incendis, tots els partits, inclòs el socialista, coneixen l’existència del Infocal, que és el Pla de prevenció d’incendis de Castilla y León. En aquest es contempla que la lluita contra els incendis forestals es compon de tres potes: conscienciació, prevenció i extinció. Per la prevenció es contemplen plans de tractaments silvícoles, reflectits en subvencions de la Junta de Castilla y León per aquestes tasques. Nosaltres posem una quarta pota a la taula dels incendis, i és retornar a les persones que treballen i viuen dels boscos la gestió dels mateixos.

4art. Per contestar al comentari de que es manté als treballadors de Castilla y León en pitjors condicions que els seus veïns de Madrid, recordem a Óscar López que a la seva altra comunitat veïna, Castilla la Mancha, els companys del sector estan tenint molts problemes per negociar el conveni col·lectiu, i les seves condicions no són molt millors que les nostres.

5è. Pel que fa a la petició de posar mitjans i instruments per acabar amb els incendis, i al compromís de l’administració d’assumir els costos de retirada de fusta cremada i repoblació, repetim que les nostres reivindicacions encaixen perfectament en aquest plantejament, però entenem que aquest és fals, ja que en altres comunitats en les que governa el PSOE, no s’està fent.

No volem amb aquest comunicat salvar el cul a cap partit, ni molt menys, sinó desmentir i desemmascarar als polítics de tota mena (a tots). Tant PP, com PSOE, com qualsevol partit que governi o participi en el govern. Cap d’ells sap com gestionar les muntanyes i boscos. Cap d’ells sap com s’actua en un incendi. Cap d’ells sap tan sols en quina situació ens trobem els treballadors del sector forestal. No podem esperar res de bo d’un polític, que igual com un empresari, mai ens posarà un salari si no s’emporten alguna cosa a canvi.

Qualsevol millora en les nostres condicions laborals l’haurem d’arrencar, sortint al carrer i pressionant perquè aquestes s’aconsegueixin. Mentre s’aconsegueixen, haurem de treballar dur per a que en un futur no gaire llunyà estiguem preparats per assumir la gestió de les muntanyes i boscos per les úniques persones que hem de fer-ho, que som la gent que vivim d’ells. Fins aleshores, el nostre lloc és la CNT-AIT, per formar-nos, organitzar i aprendre que un món lliure i sense jerarquies és possible.

Recupera la teva veu, Contra la precarietat i la temporalitat en el sector forestal!

Sindicat d’Oficis Varis de Salamanca

Posted in Sense categoria

Comments are closed.