Home » Sense categoria » La Generalitat retalla cada any, i la Diputacio amplia

La Generalitat retalla cada any, i la Diputacio amplia

Una nova torre de guaita dóna servei al Parc del Foix

El Parc del Foix estrena una torre de guaita per aquesta campanya de prevenció d’incendis, que durarà fins al 12 de setembre. Situada al Puig de l’Àliga (Canyelles), s’afegeix a la que ja hi havia a Trencaroques (Castellet i la Gornal).

La nova torre està situada uns quants metres fora del límit del Parc del Foix, en terme de Canyelles, al Puig de l’Àliga. El seu emplaçament es va calcular amb un programa d’informació geogràfica que calcula les superfícies que es poden veure i les que no des de qualsevol punt d’un mapa.

La torre ha estat col·locada pel Consorci del Parc del Foix per donar cobertura visual a la zona de parc que no es veu des de l’altra torre de Trencaroques, situada en un altre extrem. Donada la seva situació propera al Parc d’Olèrdola, també donarà servei a aquest i al Parc del Garraf.

El personal que s’ocupa de la torre forma part del dispositiu de vigilància de prevenció d’incendis del Parc del Foix, que consta de quatre guaites (en equips de dos que es van tornant a les dues torres), i un equip de tres vigilants que atenen un vehicle tot terreny de primera intervenció equipat amb una cisterna de 400 litres, bomba i mànega. Tot el dispositiu està operatiu tots els dies de la setmana.

Font: Consorci del Parc del Foix

Posted in Sense categoria

Comments are closed.