Home » Sense categoria » Boicot de la direcció de bombers a una assemblea de treballadors

Boicot de la direcció de bombers a una assemblea de treballadors

Descarregueu tot el comunicat imprimible

Els i les Guaites Forestals, col·lectiu estratègic per a la detecció dels focs forestals a tot Catalunya, van tenir serioses dificultats per a poder-se reunir el divendres 19 d’octubre a les 18.30h, hora aparentment autoritzada, a causa de les instruccions donades el mateix dia als comandaments de bombers des de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, òrgan de la Generalitat de Catalunya dirigit per Olga Lanau i Ramí.

Des de la secció sindical de Guaites Forestals (CNT-AIT) el 12 de setembre d’enguany es va comunicar a la corporació, amb una setmana d’antelació, la convocatòria d’assemblea acordada per tot el col·lectiu, a celebrar-se dins l’horari de treball als parcs de bombers de Tremp, Reus, Cerdanyola del Vallès i Girona. Va ser el dia 17 quan la direcció, atenent a la normativa vigent, va emetre una autorització per a efectuar l’assemblea des d’una hora abans de plegar.

Des de CNT-AIT es va assumir així, i per a prevenir confusions i malentesos a nivell operatiu es va enviar una circular a les sales de control de les 7 regions d’emergències de Catalunya, explicant l’existència de l’assembleaautoritzada i que els Guaites Forestals avisarien per ràdio en el moment d’haver de baixar de la muntanya cap a l’assemblea de les 18.30h.

Pocs tècnics de sales de control van poder conèixer la informació perquè diversos comandaments van retirar el fax de cada centre. La mateixa tarda del 19 de setembre, dia d’assemblea, enmig de la confusió des de diverses sales de control van enviar missatges de text als i les guaites per a què sortissin del Punt de Guaita hores més tard, canviant l’hora d’assemblea, i en molts casos es va ordenar no abandonar el lloc de treball (al pic d’una muntanya) fins a nova ordre.

El torn festiu per alguns, i la digna desobediència per d’altres, va possibilitar igualment les 4 assemblees simultànies, malgrat que hi hagué treballadors que van desistir, es va començar més d’una hora tard, i alguns treballadors no van arribar a plena nit a mitja assemblea per a poder decidir sobre la lluita contra la precarietat laboral del col·lectiu i l’impagament de salaris que hi ha al Departament d’Interior.

En el cas de l’assemblea celebrada a Tremp, es va haver de suspendre a mitges, perquè la sala l’esperava un altre col·lectiu de bombers a l’hora de sopar.

Comunicat de premsa des de Cerdanyola del Vallès, a 25 de setembre del 2008.

Posted in Sense categoria

Comments are closed.