Home » Sense categoria » Com publicar a la fototeca

Com publicar a la fototeca

La fototeca és una galeria on els i les guaites poden colocar imatges visibles per tothom. Aquestes imatges poden ser de la feina, del Punt de Guaita o qualsevol cosa relacionada (com també dels paisatges). No necessàriament han d’anar en sintonia de les idees de la Secció Sindical ni de cap reivindicació

guaites.cntfigueres.org/fotos

El recurs és gratuït, i està a la disposició de tota persona treballadora com a Guaita. Les imatges les pot utilitzar la premsa, que n’haurà de reconèixer la font o autoria, i doncs no recomanem publicar fotos amb la cara de la gent.

Pas preliminar: registrar un compte d’usuari

 1. Al costat superior-dret trobaràs un botó Registrar-se (Register); li has de fer un ‘clic’.
 2. Et demanarà les dades del compte:
  – Nom d’usuari (username): pots utilitzar un pseudònim o qualsevol cosa breu i senzilla per a identificar-te. Millor no utilitzar espais.
  Nom complet (full name): pots posar el mateix, o el què et doni la gana.
  – Correu electrònic (e-mail address): has de posar una adreça on puguis rebre un missatge seguidament.
  Contrasenya (password): juntament amb el nom d’usuari et servirà per a utilitzar el teu compte.
  Verificar contrasenya (verify password): has de repetir la contrasenya que has escrit, per a comprovar que te’n recordes bé.
  Escriu la paraula que apareix a l’imatge (Type the word appearing in the picture): has de copiar els dígits del dibuixet. És per a comprovar que ets una persona capaç de llegir-ho, i no un autòmat que abusa de l’eina.
 3. Polsa el botó de Registrar-se (Register) per a confirmar.
 4. Confirmarà el registre amb alguna cosa com “Your registration was successful“.
 5. Al teu correu electrònic rebràs un missatge titulat “Activacio de compte a la fototeca”. Potser estigui en anglès, i has de buscar on explica “To finish the registration process please click the following link” per a obrir l’adreça que segueix.
 6. En polsar sobre l’adreça d’activació del compte, se t’haurà d’obrir una pàgina on ho confirma amb “Your account has been activated“.

Per a publicar imatges amb el teu compte d’usuària

 1. Inicia la teva sessió a la fototeca polsant l’enllaç Iniciar sessió (Login) que hi ha a la part superior-dreta
 2. Has d’escriure el teu nom d’usuari (username) i contrasenya (password) que vas crear quan et vas registrar. Aleshores confirmes amb el botó d’Iniciar sessió (Login).
 3. Et trobaràs a l’índex on hi ha els àlbums de fotos. Hi ha més o menys un àlbum per a cada Punt de Guaita.
 4. Entra al punt que toqui per a les teves imatges; si no el trobes, entra a l’àlbum on diu “Per classificar“.
 5. Al lateral esquerre hi veuràs una llista d’opcions; polsa l’enllaç Agregar elements (Add Items). T’apareixerà un formulari.
 6. A la casella de l’Arxiu (File) has d’especificar la imatge del teu ordinador a carregar. La trobaràs amb el botó Explora/Navega.
 7. A la casella de l’Etiqueta (Caption) aniria bé que donessis una descripció a la imatge, que també serveixi per quan la gent busca per paraules o títols.
 8. Les dues caselles es repeteixen (More Upload Boxes) per a què puguis carregar varies imatges d’una tirada.
 9. Confirmes amb el botó de sota Agregar elements (Add Items). Pot trigar una mica la transferència; si et diu “Upload Complete” és que ja està.
 10. Pots polsar a dalt a l’esquerra per a veure la fototeca.

Si tens qualsevol problema: guaites(arrova)cntfigueres.org

Posted in Sense categoria

Comments are closed.