Home » Sense categoria » Situació límit per un guaita forestal

Situació límit per un guaita forestal

Descarregueu tot el comunicat imprimible

En començar la campanya forestal del 2010 a bombers, un guaita forestal de Terres de l’Ebre treballa en una caseta on ja no hi ha electricitat ni aigua, ha de reclamar prismàtics, es troba amb la prepotència i vexació d’un cap al parc de bombers, i el passat diumenge és apallissat per la policia del mateix Departament d’Interior.

Des del 16 de juny el delegat sindical de guaites forestals a Tarragona (CNT-AIT), després de l’assemblea de treballadors, va començar una escabrosa temporada d’estiu amb els torns de vigilància a la Serra de Llaberia, però trobant-se de bon començament que les plaques solars de la caseta de guaita han desaparegut, amb la qual cosa ja no disposa del bombeig d’aigua ni de l’electricitat per alimentar el terminal de ràdio de bombers. Junt amb això, comunica al cap del parc de bombers que des de l’any passat falten uns prismàtics que els funcioni l’òptica.

Pràcticament sense poder realitzar les seves funcions (detectar i comunicar), el company reclama al mateix parc de bombers on el responsable sempre el rebutja amb mala educació, burla i mentides sobre els drets dels treballadors. En reclamar a responsables de la Regió d’Emergències de Terres de L’Ebre, la resposta és l’amenaça amb expedients sancionadors si no fa la feina correctament.

La terrorífica novetat se la va trobar el primer d’agost al vespre quan, en acabar el seu torn i baixar del punt de guaita va anar al cafè del poble, a Montbrió del Camp, davant el qual havia aparcat el cotxe. En sortir del bar, encara amb l’uniforme de guaita de bombers, dos agents de Mossos d’Esquadra el van veure dirigir-se al seu cotxe, i en ficar-se el treballador a dins, els policies el van treure per la força i el van emmanillar.

Amb el treballador contra el cotxe, els policies li van propinar un seguit de cops de puny, i van amenaçar la gent que el volia auxiliar de córrer la mateixa sort. El company va caure a terra, a cops de peu també li van estomacar la cara i va perdre el coneixement.

Els agents van introduir el treballador al cotxe policial i es van dirigir a la comissaria de Reus, mentre dins el cotxe el van insultar i se’n van burlar per fer de Forestal, així com li van donar cops contra l’interior mateix del vehicle. En arribar a comissaria van preparar diverses denúncies: per conduir sota els efectes de l’alcohol, per agressió a l’autoritat i per intent de fuga.

Comunicat de premsa des de Tarragona, a 8 d’agost del 2010

Posted in Sense categoria

Comments are closed.