Home » Sense categoria » El ‘guaita del frac’ es presenta a bombers per a cobrar: primer èxit de la temporada d’estiu

El ‘guaita del frac’ es presenta a bombers per a cobrar: primer èxit de la temporada d’estiu

Descarregueu tot el comunicat imprimible

Acollint-se a la falta de transport ni diners per a circular per la muntanya, un Guaita Forestal va permanèixer una jornada més al parc de bombers de Girona dimarts 7 de juliol en espera d’una solució, però aquesta vegada amb una maleta a l’estil del “cobrador del frac” per a reclamar la paga de juny.

Durant les nou hores i mitja de jornada laboral, a l’entrada de la Regió d’Emergències de Girona, que és la mateixa del parc de bombers de la mateixa ciutat, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) va “patir” l’escarni per la morositat en el pagament de les nòmines de juny de bona part de treballadors i treballadores dels bombers de la Generalitat.

La corporació va mobilitzar el cos operatiu i de comunicacions per a dotar immediatament d’electricitat el punt de Guaita de Sant Grau (al municipi de Sant Gregori) i traslladar tot el material de guaita a la mateixa muntanya per a enviar el treballador a dalt directament i que no passi cap més dia pel parc de bombers.

En una jornada que la DGPEIS va viure amb tensió, al final del dia el cos operatiu va dir a la secció sindical de Guaites Forestals (CNT-AIT) que la patronal i el Comitè de l’Empresa accepten un acord econòmic sobre els desplaçaments d’alguns Guaites Forestals. Els pagaments de juny, però, segueixen ajornats pel mes següent.

Comunicat de premsa des de Girona, a 8 de juliol del 2009.

Posted in Sense categoria

Comments are closed.