Home » Sense categoria » La intromissió de la U.M.E. (Unitat Militar d’Emergències) a la vida civil

La intromissió de la U.M.E. (Unitat Militar d’Emergències) a la vida civil

Diuen que quan el diable no té res millor que fer, mata mosques amb la cua. Això és precisament el que fa el Ministeri de Defensa d’aquest país: manar als seus soldats, a falta de bones guerres on anar a lluir, a realitzar tasques que li competeixen al personal civil.

La Unitat Militar d’Emergències, creada el 2006, compta amb gairebé quatre mil persones per realitzar les seves tasques, a més de amb els últims avenços tecnològics en matèria d’actuació en catàstrofes naturals. Aquesta Unitat tan particular de l’exèrcit, que té detractors fins i tot al propi món militar, es vol fer un lloc costi el què costi a la vida civil, malgrat que la seva finalitat principal és servir als interessos econòmics de polítics i empreses, tal i com ho fan els seus germans dels exèrcits de terra, mar i aire.

L’escalada d’intromissions de la U.M.E. està arribant a límits insospitats. Farem una petita llista amb les actuacions que aquesta gent realitza, entrant a competir directament amb el personal civil d’emergències:

– Actuacions en accidents múltiples a Saragossa, amb les ambulàncies d’aquest cos militar. Per pal·liar les deficiències del Servei d’Emergències Mèdiques en aquesta ciutat, militars al carrer i santes pasqües. Amb aquest video podeu veure el “bé” que ho fan ( www.youtube.com/watch?v=XmWPodb18xU ).

– Obertura de vies de comunicació a causa de les intenses nevades caigudes a León el passat hivern. El servei de manteniment de carreteres no dóna abast, ¿solució? La U.M.E. entra en acció. Un altre lloc de treball civil que eliminem de cop. O passes per tub de la marcialitat i la militarització, o no pots treballar en el manteniment de carreteres.

– Actuacions en incendis forestals de nivell 2. Aquesta Unitat militar només podria realitzar tasques de suport als mitjans civils d’extinció, i el seu equipament, pressupost i entrenament és molt superior al de les persones que han d’enfrontar-se de primeres amb el foc. A més, els salaris del personal civil són molt similars als del personal militar, i la càrrega d’hores treballades pels civils és molt superior a la dels militars. És un greuge comparatiu per a les persones que es juguen la vida cada dia en els incendis forestals.

No podem deixar de banda una qüestió lamentable en relació amb l’actuació de l’exèrcit en els incendis forestals, però en aquest cas, de la seva provocació. En els darrers 10 anys, segons Greenpeace ( www.mundosolidario.org/doc.php?var=1422 ), l’exèrcit ha provocat l’incendi de gairebé 17 mil hectàrees de boscos, donant la casualitat que les zones cremades solen ser zones protegides (LIC, ZEPA…). Els incendis que tenen lloc als seus camps de tir no poden ser investigats, perquè no es pot accedir a ells. Tot i que tenen instruccions de no realitzar pràctiques durant les èpoques de calor, una maquinària de guerra no es pot aturar davant les temperatures estiuenques, i poc importa la conservació de les muntanyes quan d’arrabassar vides humanes es tracta.

L’augment de la popularitat dels serfs de l’Estat és perillós. Si permetem que la Unitat Militar d’Emergències, tal i com tracten de fer des dels mitjans de comunicació, calin a fons entre la gent, arribarà el moment en què la dependència per salvar les nostres vides en catàstrofes naturals sigui total cap a l’exèrcit. No podem oblidar-nos del que són i el que representen: repressió, tortures, assassinats, invasions, guerres, caos… La veritable raó de la creació d’aquest cos és l’actuació en catàstrofes provocades per ells mateixos, en un futur de mort i destrucció.

No deixis que t’enganyin. Vagis on vagis, estiguis on estiguis, manifesta la teva repulsa als exèrcits, manifesta la teva repulsa a la Unitat Militar d’Emergències.

Sindicat d’Oficis Varis de Salamanca

Posted in Sense categoria

Comments are closed.