Home » Sense categoria » Represàlies a bombers per no prestar el cotxe

Represàlies a bombers per no prestar el cotxe

Descarregueu tot el comunicat imprimible

Davant la negativa d’aquest cap de setmana d’un Guaita Forestal per cedir el seu cotxe particular al servei de vigilància de bombers, el cap de guàrdia de la Regió d’Emergències de Girona aquest diumenge 28 de juny ha ordenat al guaita recórrer 15 Km a peu des del parc de bombers de Girona fins la muntanya de Sant Grau, al municipi de Sant Gregori.

El guaita forestal, afiliat al sindicat CNT-AIT, demanava també la seva roba, gorra i botes de treball, les quals encara no li han estat entregades. En presentar-se a la feina amb la indumentària de casa i amb sandàlies, ha hagut d’emprendre el camí a peu i a ple sol de migdia, des del polígon Mas Xirgu de Girona, passant per Salt i per la carretera de Sant Gregori.

En trobar-se al pont de l’autopista, sense espai per a vianants, el treballador s’ha negat a travessar l’autopista a peu, i ha estat quan des de la sala de control el cap de guàrdia l’ha fet tornar altra vegada al parc de bombers a peu.

Més de tres hores caminant sota el sol ha hagut de passar el guaita forestal per tal de complir les instruccions donades, sense protecció solar ni gorra, i havent reclamat un mapa del recorregut, del servei cartogràfic de la mateixa regió d’emergències li han donat una fotocòpia d’un tros de comarca on no apareix el camí d’accés a la muntanya.

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS, del Departament d’Interior) porta més de 6 anys negant-se a posar cap vehicle per la vigilància forestal dels guaites, aprofitar cap transport, ni tan sols compensar-los el quilometratge. La pràctica totalitat de les Guaites Forestals per a donar compliment al servei es veuen obligades a prestar el seu vehicle particular i totes les despeses per la muntanya, en accessos que sovint només són aptes per a vehicles tot terreny.

Els i les guaites forestals són persones normals amb vehicles normals (utilitaris), i a cada campanya forestal acaben sufragant cares reparacions o canvi d’automòbil.

Comunicat de premsa des de Girona, a 28 de juny del 2009.

Posted in Sense categoria

Comments are closed.