Home » Sense categoria » La direcció de Bombers obre les portes a acomiadar 1.037 treballadors

La direcció de Bombers obre les portes a acomiadar 1.037 treballadors

Descarregueu tot el comunicat imprimible

Coincidint amb la convocatòria de concentració de CNT-AIT, el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya va publicar el passat 26 de març un comunicat amb el qual posa a disposició més de mil places de treball fix discontinu, englobant auxiliars de bomber forestal, guaites forestals, operadors de control i altres persones de reforç pels estius.

Guaites i Forestals seguim esperant que la Generalitat de Catalunya respecti i homologui, com a mínim, la sentència 2/2002 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la ratificació que va fer el Tribunal Suprem el 14 de març del 2003, les quals estableixen que el reforç d’estiu no és puntual sinó previsible i sistemàtic, i aleshores una feina fixa discontinua.

Convocar el miler de llocs de treball com a ofertes públiques d’ocupació implica alliberar totes les places amb l’acomiadament de tot el personal laboral que treballa a les campanyes forestals de Bombers.

Val la pena esmentar que, dels 80 punts de guaita que es van formalitzar anys enrere per les places d’oposició, conseqüència directa de les esmentades sentències judicials, la direcció de bombers només n’està disposada a habilitar 62.

Davant el greu desequilibri envers els treballadors i treballadores en precari, i l’anunciat empitjorament del nostre panorama laboral, les seccions sindicals de CNT-AIT mantenen el conflicte obert.

Comunicat de premsa des de Barcelona, a 28 de març del 2011

Posted in Sense categoria

Comments are closed.