Home » Sense categoria » Si lluites pots perdre; si no lluites estàs perduda

Si lluites pots perdre; si no lluites estàs perduda

Com cada any, i ja en fa una colla, abans de començar la campanya forestal d’estiu, la corporació (àlies DGPEIS) llança una sèrie de missatges a qualsevol que s’interessi per la feina de Guaita Forestal, però també als i les Guaites que ens disposem a reincorporar-nos a la feina de detecció de focs forestals.

L’objectiu és prou clar: difondre la por i la confusió per a minimitzar les protestes i evitar l’exercici de drets bàsics:

  •  “El què es farà és tancar Punts de Guaita“: des de la direcció i demés càrrecs ens intenten convèncer de què qualsevol canvi (millora) posa en risc el més elemental: el lloc de treball que cal arreglar.
  • El cap ha dit que això està bé“: a tothom li agrada tenir la veritat, i per això se solen citar òrgans de la corporació per a tenir més autoritat a l’hora de denegar qualsevol petició o reconèixer l’ostracisme imposat a Guaites Forestals.
  • Ets el primer que es queixa d’això“: ens intenten convèncer de què si protestes o opines ets estrany; que pràcticament tothom accepta i aprova la precarietat laboral. A tercers també li intenten vendre una imatge general de tots i totes les guaites, per tal de desqualificar personalment a qui es queixa.
  • Ets lliure d’escollir, si no t’agrada ves a un altre lloc“: pretenen (com si fossim infants) que som lliures d’escollir la professió, el lloc de treball i les condicions, i que si venim a Bombers és perquè volem viure així.
  • Aqui no volem problemes; trenques el difícil equilibri i convivència“: n’hi ha que utilitzen paraules virtuoses amb la fantasia d’associar la situació actual amb el benestar, i els canvis amb el caos.
  • Pel què t’has de preocupar és per complir“: com a l’exèrcit, hi ha qui parla com si no existís res més enllà del “deure”: ni vida pròpia, ni natura, ni realitat social.
Posted in Sense categoria

Comments are closed.